Northvolt etablerar ny fabrik i Tyskland – Northvolt Drei

Med en tydlig markering mot hållbart producerade batterier meddelar Northvolt planerna på en ny batterifabrik. Denna gången i Heide, Tyskland.

”Med den grönaste elen i Tyskland, positionerar sig Northvolt Drei för att producera de möjligvänligaste batterierna på kontinenten” skriver Northvolt i ett pressmeddelande. Den årliga produktionskapaciteten ska uppgå till 60 GWh. Det motsvarar batterier till en miljon elbilar om året.

Tillsammans med Northvolts andra anläggningar kommer batteritillverkaren på sikt kunna erbjuda en total batteriproduktion motsvarande 170 GWh. Planen är att fabriken ska producera de första batterierna till 2025.

– Vi är glada över att presentera Northvolt Drei. Ett projekt som passar väl in i ett lovande framtida kluster av renteknologiska satsningar som växer fram i norra Tyskland och som främjar den bredare europeiska övergången mot ett hållbart samhälle där Tyskland spelar en avgörande roll, säger Northvolt VD Peter Carlsson.

Northvolt Drei kommer att ge 3 000 nya arbetstillfällen i regionen.

– Vi ser fram emot att samarbeta med samhällen och myndigheter i Schleswig-Holstein för att säkerställa att Northvolt Drei utvecklas på ett transparent och förankrat sätt som gör det bästa av de många möjligheterna projektet innebär för regionen, säger Christer Haux, tillförordnad VD på Northvolt Drei.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.