Norska Vägverket köper in 140 elbilar: Väljer Polestar 2

Statens vegvesen, norska motsvarigheten till det vi i Sverige tidigare kallade Vägverket, har köpt in 140 Polestar 2. Myndigheten vill föregå med ett gott exempel, och då genom att ställa om till en grönare vagnpark.

– I klimatkampen borde Vegvesen vara en del av lösningen, inte en del av problemet. Under de kommande åren vill vi öka andelen miljö- och klimatvänliga bilar ännu mer, säger vägdirektör Ingrid Dahl Hovland vid myndigheten.

Myndigheten har fått ett leasingavtal med goda villkor på de 140 elbilarna skriver man. Under hösten kommer man dessutom ersätta 50 fossila skåpbilar med 50 eldrivna sådana. Det framgår dock inte vilken modell dessa är.

Elbilarna är inte bara en klimatåtgärd. Investeringen innebär också stora kostnadsbesparingar. Pengarna kan myndigheten istället investera på saker som gynnar alla, tillägger myndigheten avslutningsvis.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.