Norska motorjournalisten: Köp inte en bil med förbränningsmotor – välj elbil

Elbilar på laddning. En allt vanligare syn.

Norska bilsajten Brooms redaktör Knut Skogstad avråder norska bilköpare från att köpa bilar med förbränningsmotorer. Det framgår i en intervju av norska tidningen Nettavisen. Han grundar sitt påstående på den utvecklingen som elbilen sett de senaste åren. Allt tyder på att utvecklingen fortsätter att hålla i sig även 2020.

– Fords nya Mustang Mach-E framstår som den perfekta Norge-elbilen, som många kommer köpa, säger Knut.

Han lyfter också Volkswagen ID.3, Skodas elektriska SUV och Tesla Model Y som några av de kommande succé-elbilarna som gör entré under 2020. 2021 kommer bli ett ännu bättre år med ännu attraktivare elbilar och därmed minska förbränningsmotorns attraktivitet.

På frågan om Kurt kan rekommendera folk att köpa en bil med förbränningsmotor svarar han:

– Det blir helt klart svårare och svårare att göra det, när vi pratar om nybilsköp. I många fall tar man en stor risk med värdminskningen. Därför skulle jag i princip inte rekommendera någon att köpa en ny bil med förbränningsmotor idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.