Norska aktören Grön Kontakt rullar ut snabbladdare över Sverige

Foto: Grön Kontakt

Bara dagarna efter att Circle K annonserar sin stora utrullning av egna snabbladdare för elbilar så kommer nästa aktör. Det är ett av Norges största företag för laddning av elbilar som nu öppnar sina första snabbladdningsstationer i Sverige. De första stationerna finns nära den norska gränsen i Värmland, Töcksfors Trade Park och Charlottenberg Centrum.

Grön Kontakt väljer inledningsvis med att följa sina norska kunder över gränsen. De två platserna är populära destinationer för shoppingsugna norrmän. I både Töcksfors och Charlottenberg är laddstationerna utrustade med fyra stycken laddare med en kapacitet på 50 kW – och vardera laddare har två uttag. Totalt kan åtta elbilar snabbladdas samtidigt.

Intill dessa laddare finns också fem stycken laddare med en kapacitet på 22 kW, också med två uttag vardera som ska kunna destinationsladda tio elbilar.

– Nu när vi har tränat i Norge tar vi erfarenheterna och kunskaperna från norska marknaden till Sverige, säger Ole Henrik Hannisdahl, Vd för Grön Kontakt.

Grön Kontakt erbjuder en varierad prisbild där registrerade kunder får ett lägre minutpris. Därtill tillkommer volymrabatter för den som laddar ofta och mycket.

– Vi börjar med att följa våra norska kunder in över gränsen inledningsvis under 2019, samt att vi även etablerar oss på ett antal geografiskt strategiska platser för att sedan expandera kraftigt under de närmaste åren, skriver per Gunnarsson, försäljningschef i Sverige på Grön Kontakt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.