Norsk undersökning: Allt fler klarar sig med bara elbil

Nästan hälften av alla norska hushåll har slopat den fossildrivna bilen visar en undersökning. Därmed blir elbilen snart normen på de norska vägarna. Siffrorna kommer från Norsk elbilforenings årliga undersökning Elbilist 2020.

– Aldrig tidigare har andelen som svarat att de uteslutande klarar sig med en elbil varit så hög. Allt fler elbilar har så bra räckvidd att de lätt kan ersätta fossila bilar för de allra flesta av oss, säger Petter Haugneland, vice ordförande i föreningen.

Den årliga undersökningen visar att 35 procent av alla tillfrågade endast har en elbil i hushållet. Ytterligare tio procent uppger att de har två eller fler elbilar i hushållet utan att för den delen också ha en bensin- eller dieseldriven bil.

Således har 45 procent av de tillfrågade helt och hållet endast elbilar i sitt hushåll. För två år sedan var motsvarande siffra 33 procent.

– På bara några år kommer detta vara norm. Resultatet i den nu genomförda undersökningen slår en och annan spik i kistan att elbilen endast kan vara hushållets andrabil, avslutar Petter Haugneland.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.