Nordstans P-hus får Göteborg citys största snabbladdningsstation

Vattenfall Incharge öppnar nu inte mindre än åtta snabbladdare mitt inne i centrala Göteborg. Det är i parkeringshuset Nordstan där företaget driftsatt de nya laddarna. Den nya snabbladdningsstationen blir Göteborg citys största station.

Stationen med snabbladdare är belägen på plan 3 i parkeringshuset och är öppna för allmänheten, där Vattenfall vill locka både yrkestrafik och privatkunder. Laddarna har en effekt på upp till 180 kW.

– Vi vill göra Nordstans parkeringshus till Göteborgs starkaste laddningspunkt och de åtta uttagen för snabbladdning är en viktig milstolpe i utvecklingen. Snabbladdarna kommer underlätta elbilsägares vardag och bidra till en grönare, mer hållbar stad, säger Helena Lindqvist, vd Nordstan.

Snabbladdarna i Nordstan har delfinansierats av Naturvårdsverket genom Klimatklivet och utrustningen har levererats och installerats av Vattenfall InCharge. Utöver snabbladdarna har Nordstans parkeringshus sedan tidigare runt 200 destinationsladdare med en effekt på upp till 11 kW.

– Vårt parkeringshus är ett av stadens största med 2 600 parkeringsplatser. Vår storlek och centrala placering mitt i stan gör att vi kan göra stor skillnad för att underlätta elektrifieringen av transporterna i city, tilläger Sebastian Mellqvist, Teknisk förvaltare, Nordstan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.