Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Nissans nästa elbil Ariya debuterar 15 juli – kan få fyrhjulsdrift

I samband med sitt årliga aktieägarmöte berättade Nissan att man är redo att lansera den kompakta elsuven Nissan Ariya. Premiärvisningen kommer att ske om två veckor, den 15 juli.

Modellen kommer först ha premiär på den japanska marknaden för att därefter introducerade på fler marknaden världen över. Nissan har lyft Europa som en av de prioriterad marknaderna för bilen. Nissan har varit otroligt hemlighetsfulla, men konceptversionen ger oss ändå en fingervisning av den kommande elbilen.

Konceptet Nissan Ariya är storleksmässigt i samma storlek som Tesla Model Y. Med en längd på 4,6 meter är den en decimeter kortare än Model Y. Bredden är ungefär densamma på 1,9 meter.

Konceptet har en räckvidd på upp till 600 kilometer. Andra uppgifter pekar på en räckvidd upp till 480 kilometer, alltså drygt 100 kilometer längre än Nissans nuvarande elbil Nissan Leaf. Med stor sannolikhet utrustas också Ariya med Nissans nya fyrhjulsdrivna system e-4FORCE. Ariya får således dubbla motorer.

Nissan ska också utrusta elbilen med förarassistanssystemet ProPilot 2.0, Nissans svar på Teslas Autopilot. Systemet är idag självkörande på motorvägar, ”hela vägen från påfart till avfart”.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons