Nissans eldrivna varubil får längre räckvidd

Nissan e-NV200

Nissans eldrivna varubil e-NV200 får under våren en uppgraderad batterikapacitet vilket förlänger räckvidd till 28 mil. Den tidigare versionen hade en räckvidd på 17 mil. Det betyder bland annat att den kommer ikapp Renaults något mindre varubil, Kangoo ZE.

”Vi upplever ett mycket stort intresse för den här bilmodellen, och vi har en stor förhoppning om att med 10 mil längre räckvidd ska den bli än mer aktuellt för flera kunder”, säger Anders Mamen Lund, Country Manager på Nissan Nordic Norge till tidningen Yrkesbil.

I Sverige finns nästan 2000 registrerade eldrivna varubilar av den här typen varav ungefär 700 är Nissan E-NV200.

Bilen kommer, precis som idag, också finnas som en sjutsittsig familjebuss. Då går bilen under namnet Evalia.

Lansering under våren

Nissan ska börja ta emot beställningar under våren. Den första omgången bilar kommer att komma i ett specialutförande med beteckningen Limited Edition 2.Zero. Den är utrustad med en 6,6kW laddare för snabb laddning. Den kommer också vara utrustad med navigationssystem, backkamera, nyckefri access och farthållare bland annat.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.