Nissans batterier håller längre än elbilen de sitter i

En Nissan i genomskärning väckte nyfikenhet.

Batteriets livslängd på elbilar är ofta ifrågasätt. En biltillverkare som sålt många elbilar under en lång period är Nissan. Därmed har de kunnat föra bra statistik på batteriets livslängd.

Resultatet av att analyserat batterierna i 400 000 elbilar är att batterierna håller längre än själva bilen. ”Om man räknar på att en bil håller i genomsnitt 10 år, så har Nissans batterier en livscykel på hela i 22 år.”, säger Francisco Carranza, chef på Renault-Nissan Energy Services.

Nissan arbetar flitigt med att hitta nytt liv till ännu fungerande batterier. Det kan vara att låta batterierna få nytt liv i andra projekt, till exempel i campingvagnar.

Även Tesla har batteriet som ska hålla länge. Teslas batterier är byggda för att klara 48 000 – 80 000 mil. Däremot räknar Tesla med att ett batteribyte behöver ske, karossen på Tesla Model 3 är byggd för att klara ända upp till 160 000 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.