Nissan visar upp tresitsigt el-vrålåk

Det är i samband med OS i Rio som Nissan valde att visa upp sitt elektriska vrålåk Bladeglide. En bil det varit tyst om sedan den visades upp 2013 i Tokyo.

Nissan har tagit fram två exemplar av bilen. En som kommer stå utställd i Rio och ett exemplar som kommer köra pressen och andra VIP-gäster.

Bilen är tresitsig och aerodynamiskt utformad för optimal prestanda. Den tar dig från 0-100 på under fem sekunder och har en toppfart på 190 kilometer i timmen.

Kraften får bilen från två moteter som driver bakhjulen individuellt för bästa väghållning. Enligt Nissan själva är bilen ett ställningstagande om att de också kan göra något ”utöver sitt vanliga trygga Nissan-jag”.

Om vi får se bilen i produktion återstår att se, men den kan ju avslöja lite kring Nissans framtida formspråk och deras ambition om att försöka bli lite mer aggresiva.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.