Nissan vill tillverka en efterföljare till Nissan Leaf i Storbritannien

Om tre år vill Nissan producera en ersättare till Nissan Leaf i Storbritannien. Det framgår av en ansökan till brittiska myndigheter om batteritillverkningen.

– Leaf-efterträdaren kommer att börja tillverkas 2026, står det att läsa i ansökan som Nissan lämnat in till brittiska departementet BEIS med ansvar för forskning, energi och klimatfrågor.

Tillverkningen är planerad till Nissans anläggning Sunderland i östra Storbritannien. Av handlingarna framgår det också att Nissan räknar med att en majoritet av alla bilar tillverkade vid anläggningen kommer vara helt eldrivna från 2028.

Nissan har tidigare sagt att en ersättare til Nissan Leaf kommer att vara baserad på CMF-EV-plattformen som är utvecklad av Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen.

CMF-EV-plattformen kommer bland annat att användas i Renault 5 som presenteras nästa år. Plattformen är speciellt utvecklad för modeller i det kompaktare B-segmentet.

Nissan har långtgående tankar inom elektrifiering och ska till 2030 lansera 19 nya elbilar. Nissan har visat flera koncept på nya elbilar under de senaste åren, ett av dem är Nissan Chill Out som kan tänkas vara inspirationen till nya Leaf-efterträdaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.