Nissan ska lansera liten elbil i Japan – till populära ”kei-segmentet”

Nissan planerar att lansera en kompakt elbil på hemmamarknaden Japan. I Japan finns begreppet ”kei car” vilket kan översättas till lätta bilar. Det innebär små bilar, med mindre motorer som också drar nytta av flera skattelättnader. Fordonsklassen är speciellt populär i landets större städer.

Nissan berättar nu i ett pressmeddelande att lanseringen kommer att ske i början av 2022. Nissan har ännu inte delat med sig av några bilder på den nya ”kei-elbilen”. Sedan tidigare har vi dock fått se konceptbilder som delar många likheter med kommande elsuven Nissan Ariya. Både exteriört och interiört är Nissans nya formspråk tydligt.

Batteriet är på 20 kWh vilket ska vara fullt tillräckligt för att klara den dagliga pendlingen i Japan. Vi får dock inga vidare detaljer kring räckvidd, prestanda eller laddhastighet. Det kommer dock finnas stöd för V2G för att nyttja batteriet i bilen till andra elektriska apparater.

– Det planerade minifordonet syftar till att omdefiniera den populära bilkategorin i Japan, med omedelbar acceleration, smidig körning och tyst kupé som är störa fördelar hos elektriska fordon, förklarar Nissan i ett pressmeddelande. Dessutom kommer den innehålla en hel rad avancerade tekniker, inklusive för stadstrafik nödvändiga förarassistanssystem.

Nissan har som målsättning att elektrifiera hela sitt utbud och bara lansera helt eldrivna modeller på märkets viktigaste marknader senaste i början av 2030.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.