Nissan sänker priserna på elbilen Ariya

Med stigande priser på det mesta så har en del elbilstillverkare ändå kunnat pressa priserna. Årets största sänkningar står Tesla för, men flera tillverkare har så klart försökt att följa efter. I sommar har vi exempelvis sett flera sänkningar från exempelvis MG och BYD.

Nu ansluter sig Nissan till skaran som kunnat pressa sina priser. Nissan Sverige meddelar nu att man sänker priserna på Nissan Ariya med upp till 30 000 kronor. Där den största prissänkningen tillskrivs toppversionen Evolve+ medan de övriga utrustningsnivåerna sänks med 25 000 kronor.

– Vi har fått en förbättrad leveranssituation och är glada över att kunna justera priserna på Ariya, så att fler kunder nu kan få möjlighet att köra denna fantastiska elbil, kommenterar Cecilie Pedersen, Country Manager Nissan Sverige.

Grundpriset för en Nissan Ariya 2WD med det lilla batteripaketet på 63 kWh startar nu på 513 500 kronor. Varianten med det större 87 kWh-batteriet startar på 572 500 kronor och fyrhjulsdrivna Ariya 87 kWh startar på 633 200 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.