Nissan redo för ny elbil: Patent avslöjar likheter med konceptet Nissan Ariya

Nissan har erövrat världen med elbilen Nissan Leaf, som idag är en av världens mest sålda elbilar. Efter lite drygt ett decennium som ensam elbil i Nissans utbud närmar sig nu produktionsstarten för nästa eldrivna modell.

Det är med stor omtanke Nissan arbetat fram sin nästa elbil. Den nya elbilen, tillverkad på en helt ny plattform, kommer bli en SUV baserad på konceptet Nissan Ariya. Elbilen är tänkt att utmana elbilar som Volkswagen ID.4 och Tesla Model Y.

Genom en patentansökan från Nissan ser vi nu formen på elbilen, som inte är helt olik konceptbilen Nissan Ariya. Formen på den nya SUV:en är inspirerad av en droppe, vilket Nissans chefsdesigner Giovanny Arroba tidigare sagt. Droppen har den ultimata aerodynamisk formen och ska därigenom göra elbilen betydligt mer energieffektiv.

På bilderna nedan ser vi de patenterade skisserna på elbilen ur varje tänkbar vinkel.

Patentskiss Nissans nästa elbil

Nedan finns konceptbilder på Nissan Ariya, som i mycket påminner om formerna vi ser på ritningarna i patentansökan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.