Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

I samband med den pågående motormässan i Detroit har Nissan visat upp sitt nya eldrivna koncept av nästa elbil. Nissan IMs är en femsitsig “sport-SUV-sedan”. Bilen har bland annat ett helt plant golv som göra interiören extremt rymlig. Avsaknaden av B-stolpen bjuder in dig till bilen. 

Nissan talar om en loungemiljö, vilket är passande då bilen ska kunna vara helt självkörande. Bilens säten viks ner, så att du som förare kan sätta dig i “baksätet” med utsträckta ben och bara ta det lugnt. Genom ett blått sken i bilens ljussignatur signalerar du för medtrafikanterna att du är i det autonoma läget. 

Annons

En bil baserad på konceptet ska komma snart. Om omvärlden är redo för autonoma rullande lounger återstår att se. Som alltid med koncept får man ta vissa bitar med en nypa salt.

Global chefsdesigner Alfonso Albaisa och projektledare Giovanny Arroba i Nissan IMs i samband med motormässan i Detroit.

Konceptet kan dock ge oss en indikation att Nissans nästa elbil blir en större bil än storsäljaren Leaf. Konceptbilen har ett batteri på 115 kWh och en uppskattad räckvidd på 610 km. Bilen generar 483 hästkrafter och är utrustad med fyrhjulsdrift. Bilen lär bli en direkt utmanare till kommande Tesla Model Y och kommer antagligen någon gång efter 2020.  

Pressbild: Nissan