Nissan påminner: En vecka kvar till premiären av nya elsuven – Nissan Ariya

I en kort teaserfilm påminner Nissan om premiären för den nya elsuven Nissan Ariya. Elbilen kommer ha digital premiär via en livesändning den 15 juli. Samtidigt får vi en blygsamt glimt av flera detaljer på bilen.

– Vår första 100 procent elektriska crossover-SUV är det ultimata uttrycket för stil, teknik, kraft och kontroll. Nissan Ariya är designad för att verka helt sömlöst i ditt dagliga liv och erbjuder körspänning helt utan kompromisser, skriver Nissan om elbilen.

Kika på filmen nedan för en smygtitt på av Nissan väl utvalda detaljer. Livesändningen kommer ske den 15 juli på följande webbplats.

Med Nissan Ariya tar sig Nissan in i det populära segmentet av kompakta suvar. I bagage har man en av Europas mest sålda elbilar, Nissan Leaf. Nu kommer man presentera en värdig ersättare, som också ska locka till sig kunder i ett helt nytt segment.

Ännu är detaljerna få om den nya kommande elbilen. Nissan har verkligen haft locket på. Konceptmodellen som inspirerade till Ariya hade bland annat en räckvidd på upp till 600 kilometer. Andra källor säger sig bekräfta att Ariya kommer ha en räckvidd på omkring 480 kilometer. Storleksmässigt är elbilen i storlek med Tesla Model Y.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.