Nissan och Honda i partnerskap med fokus på elbilar

De två japanska biltillverkarna Nissan och Honda meddelar idag att man inleder ett strategiskt partnerskap med fokus på elektrifiering. Målet är att väsentligt ”stärka elektrifieringstekniker samt mjukvaruutveckling” till framtidens bilar.

Samarbetet omfattar en förstudie som inkluderar mjukvaruplattformar för fordon, kärnkomponenter relaterade till elbilar och tillhörande produkter.

Nissans VD Makoto Uchida betonar vikten av att förbereda sig för den snabba omställningen i branschen, på både medellång och lång sikt. Hondas VD Toshihiro Mibe stämmer in:

– Under denna period av en gång på århundradets omvandling av bilindustrin kommer vi att undersöka potentialen i ett partnerskap mellan Nissan och Honda. Våra kriterier kommer att handla om synergin mellan de teknologier och kunskaper som våra företag besitter och möjligheten för oss att bli branschledare genom att tillföra nya värden för fordonsindustrin, säger Toshihiro Mibe i ett uttalande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.