Nissan Leaf uppdateras 2019 – längre räckvidd, snabbare laddning

Nästa år är Nissan Leaf bekräftad i ett ”Plus”-utförande som ska ge bilen bättre prestanda och snabbare laddning. Idag har Nissan Leaf ett batteri på 40 kWh som ger en räckvidd på omkring 280 km. Den nya versionen som får namnet E-Plus får ett batteri på 58 kWh och en uppskattad räckvidd på minst 362 km.

E-Plus versionen har en effekt på, jämfört med den nuvarande som har en effekt på 110 kW. Likaså blir 0-100km/h betydligt snabbare där E-Plus kommer klara det på ungefär 6,5 sekunder, jämfört med tidigare 8,5 sekunder.

Likaså avser man att kunna förbättra snabbladdningen, troligen till ungefär 100 kW, jämfört med dagens 50 kW. Att ladda 80% skulle ta ungefär 35 minuter. Det uppger EV-Database.

Trolig lansering är i mars 2019, men då avser man nog hemmamarknaden i Japan. En svensk lansering är antagligen då mer realistisk framåt sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.