Nissan Leaf nu populärare än Tesla Model S

Nissan Leaf 2018

PowerCircle som i vanlig ordning bevakar beståndet av laddbara bilar i Sverige har flera milstolpar att rapportera om för november. Om man räknar med både renodlade elbilar och hybrider så var det månaden med den högsta ökningen av laddbara bilar någon enskild månad.

Förutom rekordet ovan så uppvisade många rena elbilsmodeller en ovanligt hög ökning. Nissan Leaf ökade med 316 bilar, Volkswagen E-golf med 218 bilar och Renault Zoe med 174 bilar.

Nissan Leaf passerar därmed Tesla Model S som den vanligaste elbilen i Sverige. Totalt finns det nu 3604 Nissan Leaf på våra vägar, jämfört med 3579 Tesla Model S.

– November blev en mycket stark månad överlag samtidigt som det är extra glädjande att de rena elbilarna gick bra. Flera modeller har fått batterierna uppgraderade och nya modeller med längre räckvidd har nyligen lanserats. Jag hoppas nu att biltillverkarna förbereder sig för en snabbt växande marknad nästa år, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

Men förstaplatsen kan säkert vara hotad av precis lanserade Tesla Model 3, Hyundai Kona Electric eller Kia e-Niro när de börjar rulla ut på våra vägar i början på nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.