Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Nissan har sålt över 300 000 Nissan Leaf sedan de lanserade sin första version av elbilen 2010. Leaf är den första massproducerade elbilen i modern tid och den mest sålda elbilen någonsin.
I Sverige finns det ungefär 2 600 Nissan Leaf vilket räcker till en andraplats över mest sålda bilar i Sverige. Den mest sålda elbilen i Sverige är Tesla Model S, som har ungefär 100 fler sålda bilar.

Antalet sålda bilar är kanske små i vissa revolutionerande bilsammanhang, till exempel så såldes den första massproducerade bilen (T-Ford) i 16,5 miljoner exemplar under 19 år. Den första riktiga folkbilen Volkswagen Beetle såldes i 25,6 miljoner exemplar under en period på 65 år. Sveriges mest sålda bil är Volvo 240/260 som såldes i 2,6 miljoner exemplar under 19 år. Men Nissan ska ha en eloge som stolt pionjär för elbilen.

Nyligen påbörjades försäljningen av en ny och uppdaterad Nissan Leaf. Baserad på den tidigare modellen, men med ett rejält lyft för utseende och bättre prestanda är den nya Leaf den elbil som spås skörda enorma framgångar under 2018.

”Dessa siffror bevisar att Nissan Leaf fortsätter vara den mest avancerade bilen i världen, med bredast genomslagskraft och bästa tillgängligheten”, säger Nissans vice-vd Daniele Schillaci i ett pressmeddelande.

Njut av lite härliga interiörbilder på nya Nissan Leaf nedan: