Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Nissan uppdaterar elbilen och flaggskeppet Leaf. Nissan Leaf som uppdaterades rejält förra året kommer nu i en plusutgåva. Den får ett 62 kWh-batteri, till skillnad från det nuvarande på 40 kWh. Det ger en ökad räckvidd från dagens 285 km till 385 km enligt WLTP.

Det svenska priset för nya Nissan Leaf e+ är 482 500, vilket kan jämföras med 429 900kr för den ”lilla” varianten. Då har man inte räknat in den statliga bonusen på 60 000kr.

Utöver den längre räckvidden får den också en kraftigare motor som enligt uppgifter ska öka de nuvarande 150 hästkrafter upp till 215 hästkrafter. Den kraftigare motorn ger ökad acceleration, vilket ska kunna underlätta omkörningar vid landsväg- och motorvägsfart – där Nissan talar om en 13 procentig ökad acceleration. Toppfarten höjs till 160 km/h.

Det är inte bara bilen som är snabbare, den laddar också snabbare. Snabbladdningssystemet uppgraderas från 50 kW, till 70 kW DC-laddning. Kopplad till en snabbladdare ska man få full räckvidd på ungefär 40 minuter.

Nissan Leaf e+ får också ett uppgraderat infotainmentsystem, med en 8-tumskärm som också ska kunna kopplas direkt till din smartphone. Exteriört finns också lite nya visuella element som visar att du har valt plusversionen.

Nissan Leaf e+ kommer under sommaren.