Nissan bygger om fabrik i USA för två nya elbilar

Nissan har fram till 2030 planer på 15 helt eldrivna modeller. I nära tid för oss i Europa finns efterlängtade Nissan Ariya. Nyligen berättade Nissan också om en helt eldriven efterföljare till Nissan Micra med teknik utvecklad tillsammans med Renault och Mitsubishi som också ska lanseras i Europa.

Nu satsar Nissan också på den amerikanska marknaden och tillkännager en större investering i sin fabrik i Canton, Mississippi för att ställa om produktionen till elbilar. Investeringen uppgår till motsvarande 4,5 miljarder kronor.

– Dagens tillkännagivande är den första av flera nya investeringar som kommer att driva elbilsrevolutionen i USA. Nissan gör en stor investering i fabriken och tar med den senaste tekniken, kompetenser och processer för att skapa det bästa teamet för tillverkning av elbilar, säger Ashwani Gupta, COO på Nissan.

Fabriken ska initialt tillverka två helt nya eldrivna modeller med start 2025. En under märket Nissan och en under lyxmärket Inifiniti.

I samband med tillkännagivandet har Nissan delat med sig av två kortare teaserfilmer. En för vardera märke. De kan ge en möjlig föraning om de två modellerna. I filmerna får vi se en SUV och en sedan.

https://www.youtube.com/watch?v=uObjAXnQHxc
https://www.youtube.com/watch?v=oUKJUweq8b8
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.