Nissan avtäcker elbil baserad på Leaf för kinesiska marknaden

Det är en elbil baserad på Nissan Leaf men som sedan. Den har fått namnet Sylphy ZE och är utrustad med en 80 kW-motor, jämfört med Leaf som är utrustad med en motor på 110 kW. Visuellt delar bilden också många drag med Leaf, speciellt fronten. Bakdelen särskiljer sig med en typisk baklucka för en sedan, vars lastutrymme rymmer 510 liter.

Ett batteri på 38 kWh ska ge en räckvidd på 34 mil, vilket är bra på den kinesiska marknaden. Bilen kommer troligtvis främst rulla i landets stadsmiljöer och då räcker både räckvidd och prestanda. Säljstart är slutet av året.

Nissan Sylphy jämförd med Nissan Leaf

Nissan har inte delat med sig av några bilder på insidan av bilen, men den är fullutrustad med komfortfunktioner och teknik, något som är extra hett på den kinesiska marknaden.

Bland annat finns extra bekväma och uppvärmda säten och uppkopplade funktioner där mycket av bilens underhållningssystem kan fjärrstyras via en mobiltelefon. Genom att placera batterierna under sitsarna ska man också ha fått till ordentligt med extra benutrymme vilket också är ett krav på den kinesiska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.