Nissan Ariya i två nya versioner – välj mellan billigare eller kraftfullare

Fler biltillverkare börjar uppenbart känna sig allt mer manade i att försöka hänga med i Teslas prissänkningar på elbilar. Idag introducerar Nissan en ny instegsnivå av Nissan Ariya.

Den nya basmodellen Ariya Engage går att få med två olika batteristorlekar. Antingen ett batteri på antingen 64 kWh, med en räckvidd på 404 kilometer (WLTP) och ett grundpris på 538 500 kronor. Omkring 50 000 kronor lägre än den tidigare instegsmodellen.

Som ett större batterialternativ finns också Ariya Engage med ett batteri på 87 kWh som ger en räckvidd på 536 kilometer (WLTP). Priserna för basmodellen med det större batteriet startar på 597 500 kronor.

För att få ner priset har Nissan skalat ner på standardutrustningen. Nissan betonar dock att det inte tummats på den utrustning som är kopplad till Ariyas fem stjärnor i Euro NCAP.

Ny toppmodell

Nissan väljer inte bara att skruva på botten. Nissan introducerar nu också en ny prestandamodellen av elbilen som får namnet Ariya Evolve+. Denna kommer med två motorer med en totaleffekt på 290 kW (388 hk). Den klarar 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder.

Här finns endast det större batteriet på 87 kWh vilket ger en räckvidd på 498 kilometer (WLTP). Priserna för denna startar på 750 700 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.