Nios nya elbil ES7 är en stor SUV med dragkrok och prestanda

Idag har den kinesiska elbilstillverkaren Nio lanserat en ny elbil. Elbilen som får namnet Nio ES7 ska kunna dra upp till 2000 kilo på dragkroken. Dessutom ska den kunna driva till exempelvis campingutrustning via Vechicle-to-Load.

Detta är också Nios snabbaste SUV hittills. Den ska klara 0–100 km/h på 3,9 sekunder. Brembo-bromsarna ska sedan kunna ta ner den till noll igen med en bromssträcka på 33,9 meter.

Precis som Nios tidigare modeller kommer även ES7 med möjligheten till snabba batteribyten. Här ska det vara möjligt att växla mellan ett batteri på 75, 100 eller 150 kWh. Räckvidden är 485, 620 eller 850 kilometer (NEDC) beroende på batteristorlek.

Det finns inga uppgifter idag om Nio ES7 kommer till Sverige, även om Nio har bekräftat att man har ambitioner att komma in på den svenska marknaden under året med andra modeller.

I Kina är det dock snabba puckar på att få ut Nio ES7. Försäljningen startar idag och de första leveranserna ska komma redan den 28 augusti i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.