NIOs första svenska Power Swap-station kommer öppna i Varberg

Elbilstillverkaren NIO är på väg till Sverige. Den första modellen kommer bli Nio ET7. Nio har en unik hållning till snabbladdning. Som ett alternativ till att ladda med sladd går det också att byta ut hela batteriet. Det görs i en så kallad Power Swap-station – en batteribytarstation.

Nu är det klart att den första stationen kommer att öppna i Varberg på Sveriges västkust. Fler stationer kommer sedan att följa under 2022.

– En av de största fördelarna med att ha en NIO är att enkelt och helt automatiskt kunna byta batteri. Därför börjar vi redan nu att bygga den första av flera kommande Power Swap Stations, säger Kajsa Ivansson-Sognefur som är Head of Power på NIO Sverige.

En Power Swap Station rymmer 12 batterier och kan utföra 12 batteribyten i timmen. Enligt NIO förlänger Swap-tekniken bilens livslängd genom att man ser till att batterierna laddas med en skonsam hastighet i stationerna.

Så här kan ett batteribyte se ut:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.