Nio ska bygga snabbladdare på 500 kW – till Europa redan i år?

I slutet på förra veckan klev den kinesiska elbilstillverkaren Nio in på den svenska marknaden. Det tillkännagav Nio genom ett brev. Exakt vilka modeller som kommer till Sverige är inte avslöjat.

Men Nio har stora planer i Europa, och under evenemanget Nio Power Day visade biltillverkaren upp ny teknik. Bland annat fick vi se en ny typ av snabbladdare för ”global användning”.

Nio beskriver de nya laddarna som ultrasnabba med en effekt på upp till 500 kW, och en strömstyrka på 650A. Enligt kinesiska sajten CnEVPost ska Nio bygga de första stationerna i Europa mot slutet av det här året.

Nio har också specialiserat sig på batteribytarstationer. Här kan förare, på ett par minuter, byta ut ett urladdat batteri mot ett fulladdat batteri.

Under evenemanget Power Day visade Nio upp tredje generationens batteribytarstation. Dessa ska ha högre kapacitet och en mer flexibel utformning.

Mer om dessa kommer Nio dock berätta om först i slutet av det här året, eller i början av nästa. Nio har redan öppnat upp batteribytarstationer i Norge som första land utanför Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.