Nio öppnar ny Power Swap Station i Enköping – nu finns det fem

Nio har nu invigt sin femte Power Swap Station i Sverige. Den är belägen vid Dinners längs E18 i Enköping i anslutning till början av riksväg 70. Den nya stationen är den 19:e stationen i Europa. Den är del av ett allt snabbare växande nätverk av stationer där Nio-förare på fem minuter kan byta sina batterier, som alternativ till att snabbladda det.

– Enköping är en viktig knutpunkt för elbilsförare som reser västerut mot Västerås, Örebro och Oslo samt till Dalarna och Gävleborg, säger Kajsa Ivansson-Sognefur, Head of Power på NIO Sverige.

Sedan tidigare har Nio stationer i Varberg, Mantorp, Mariestad och Kungälv. På gång är också två stationer i Stockholm.

– Detta är fortfarande bara början, på mindre än ett år kommer vi att ha öppnat sju Power Swap-stationer. Vi placerar Power Swap-stationerna efter våra användares behov och anpassar utbyggnaden efter var det är enkelt och smidigt för de som vill kunna byta batteri, säger Mattias Lundgren, VD för Nio Sverige.

I anslutning till Nios stationer finns också traditionella snabbladdare, som är öppna för alla ebilister. I Sverige har Nio lanserat fem stycken elbilsmodeller. Tidigt ute var sedanmodellerna ET5 och ET7 samt suven EL7. För ett par veckor sedan var det också premiär för kombin ET5 Touring och den mindre suven EL6.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.