Nio firar 300 000 tillverkade elbilar

Den Sverigeaktuella elbilstillverkaren Nio har idag nått en viktig milstolpe. Sedan produktionsstarten av den första modellen i maj 2018 har Nio nu tillverkad 300 000 elbilar.

Det uppmärksammar Nio i ett pressmeddelande som visar upp den blåa Nio ET5 som blev elbil 300 000. Nio ska fortsätta skala upp sin produktion och bredda sitt utbud med elbilsmodeller.

Nio är idag inne på sin andra generationens elbilsplattform. Den heter NT2.0 och ligger till grund för de i Sverige lanserade elbilsmodellerna ET7, EL7 och ET5.

Under det kommande halvåret kommer Nio lansera ytterligare fem nya modeller. Det är dock inte klart om de är ämnade för den svenska marknaden.

Nio har erbjudit sina modeller i Kina och Norge sedan en tid tillbaka. I höst klev man in på fyra nya marknader. Dessa var Sverige, Tyskland, Nederländerna och Danmark. Nio har som mål att expandera till fler än 25 länder till 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.