Nio lockar till elbil med gratis batteribyten

Nio har etablerat sig i Sverige och tagit med sig in unika approach med batteribyten. På fem minuter kan en elbil från Nio byta batteriet, som alternativ till snabbladdning. Det kan göras vid en av två stationer i Sverige – i Varberg eller Mjölby.

Än så länge finns det omkring 90 elbilar från Nio registrerade i Sverige. Nio hoppas så klart att öka den siffran och lockar nu med gratis batteribyten och snabbladdning vid sina stationer fram till slutet av 2023.

Idag säljer Nio tre elbilar i Sverige. Sedanmodellerna Nio ET7 och ET5 samt suven Nio EL7. Den vanligaste modellen idag är Nio ET7 med 59 registreringar. Det var den modellen som hade premiär först.

För att kunna göra ett batteribyte vid någon av Nios Power Swap-stationer kräver det att man har en Nio eller batteriet genom Nios prenumerationstjänst. Nio har idag 13 stycken Power Swap-stationer fördelade över Sverige, Norge, Nederländerna, Danmark och Tyskland.

Nio har kommunicerat planer på ytterligare två stationer i Sverige. Dessa kommer öppna i Mariestad och Kungälv innan sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.