Nio har öppnat Power Swap-station i Mariestad – femtonde i Europa

Nio har nu öppnat upp sin fjärde Power Swap-station i Sverige. Denna gången i Mariestad. Här kan Nio-förare snabbt byta hela batteriet till ett fulladdat batteri som alternativ till att ladda elbilen med kabel.

Det hela ska göra det enklare och smidigare att köra elbil, menar Nio. Dessutom har man alltid tillgång till den senaste batteritekniken.

I november öppnade Nio sin första Power Swap-station i Varberg. Den kompletterades sedan med en station i Mantorp, följt av en tredje i Kungälv som öppnade för två veckor sedan. Nio har nu femton stationer i Europa.

– Vårt erbjudande för svenska Nio-användare blir allt starkare i takt med att Power Swap-nätverket växer och en mängd nya stationer kommer att öppnas i Sverige före årets slut, säger Kajsa Ivansson-Sognefur, Head of Power på Nio Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.