Nio har avslöjat: 2023 kommer elbilen Nio ET5 till Sverige och några länder till

Pressbild: Nio

Strax innan jul var det premiär för kinesiska Nios nya elbil Nio ET5. En ny kompakt modell som bland annat kan komma utmana Tesla Model 3 både prestanda- och prismässigt. De första leveranserna i Kina ska starta i september 2022.

Sedan tidigare finns Nio också i Norge med suven ES8 och nyligen öppnade man sin första batteribytarstation i landet. Under premiären av Nio ET5 berättade Nio också om planerna att expandera till fler europeiska marknader. På tur under 2022 är Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Första modellen som då kommer till Sverige blir också antagligen suven Nio ES8 som redan finns i Norge. Nu kommer också de första uppgifterna om att även Nio ET5 är tänkt att komma till Sverige, och också när.

I helgen bekräftade biltillverkarens VD William Li att Nio ET5 kommer till Europa. Planerna avslöjades under en presentation i Norge. Leveranserna ska starta under våren 2023 i Norge. Efter det följer marknader som Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Nio ET5

Nio ET5 får fyrhjulsdrift, dubbla motorer som tillsammans levererar 360 kW. 0-100km/h ska den klara på 4,3 sekunder. ET5 kommer med tre olika storlekar på batteri, som också kommer vara utbytbara. Det minsta på 75 kWh ska levererar 550 kilometer enligt kinesiska körcykeln CLTC. Det största paketet på 150 kWh ska ge upp till 1000 kilometer i räckvidd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.