Nio ES6 får en uppdatering i Kina – en av märkets första modeller blir aktuell igen

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har idag presenterat en uppdaterad version av elbilen Nio ES6. Modellen var en av Nios tidigare modeller och lanserades för första gången 2018. Nio beskriver den som en mångsidig ”all-around SUV”.

Storleksmässigt placerar ES6 sig strax under Nio EL7 som tidigare under våren kom till Sverige. Den mäter 4854 mm i längd, 1995 mm i bredd och 1703 mm på höjden med en hjulbas på 2915 mm.

Med uppdateringen får ES6 det senaste Nio-formspråk med en mer stilren interiör som vi känner igen från märkets modeller som kommit till Sverige. Tydligast är att ventilationsutblåsen numera är dolda – vilket inte var fallet på den första generationen ES6.

Med uppdateringen kommer också förbättrade material, bättre ljudsystem, nya stolar, headup-display och segmentets största öppningsbara panoramatak.

Bland andra nyheter nämnds ett trelagers bagageutrymmet med an lastvolym på 668 liter. Baksätena går att fälla enligt 40/20/40-modell och med alla sätena fällda är lastvolymen 1430 liter.

Modellen är fyrhjulsdriven med två motorer som totalt levererar 360 kW (482 hk). 0 till 100 km/h ska den klara på 4,5 sekunder och högpresterande bromsar ska ta ner den till noll igen med en bromssträcka på 34,5 meter. Precis som Nios andra modeller är det möjligt att byta batteriet vid företagets Power Swap-stationer. Idag finns batteristorlekerna 75 respektive 100 kWh.

Om Nio ES6 kommer till Sverige återstår att se. Lanseringen idag var först riktad till den kinesiska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.