Nio-chefen öppen för ny köpmodell efter kritiken mot prenumerationer

I början av oktober lanserade Nio sin första elbil Nio ET7 i Sverige. Under lanseringseventet stod det dock klart att det inte skulle bli möjligt att köpa ET7, eller modellerna ET5 och EL7 som också är på gång.

Istället kunde man endast ta del av elbilarna genom en prenumerationstjänst och upplägget väckte starka reaktioner. En Nio ET7 skulle kosta runt 14 000 kronor per månad. Då ingår bland annat service, försäkring, vinterdäck och Battery as a Service.

På tok för dyrt tyckte många, som hellre skulle föredra att köpa och faktiskt äga sin elbil. Grundaren William Li har uppmärksammat kritiken och har publicerat ett inlägg i Nios app:

– Under de senaste två dagarna har vi fått massor av feedback från våra användare som nämnt att de skulle vilja ha ett köpalternativet. Jag måste erkänna att vi har underskattat många användares entusiasm för att köpa NIO-bilar, skriver William Li.

Vidare skriver William att man ändå kommer inleda med prenumerationer i de fyra lanseringsländerna Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna. Genom att vara fokuserad på en affärsmodell kommer Nio kunna garantera en effektiv lansering utan att kompromissa med användarupplevelsen.

Han lämnar dock ett hoppfull besked för den som vill köpa en Nio:

– Vi är öppna för köpmöjligheten och kommer att förbereda oss ytterligare för det, avslutar William Li.

I Norge kan du köpa Nio

I Norge där Nio har funnits sedan ett år tillbaka är det möjligt att köpa Nios elbilar. Det inkluderar också de nylanserade modellerna.

Premiumsedanen Nio ET7 kostar i Norge från 588 900 norska kronor (620 150 svenska kronor). Den mindre sedanmodellen Nio ET5 startar på 418 000 norska kronor (440 180 svenska kronor). Väl värt att notera är att elbilar är momsfria i Norge.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.