Nima inviger Malmös största station med snabbladdare

Nima Energy har idag invigt sin första laddstation med snabbladdare i Malmö. Vid Inre Ringvägen finns nu 20 nya snabbladdare med en laddeffekt på 400 kW. Det gör det till den största snabbladdningsstationen i Malmö.

– Det känns fantastiskt att få öppna vår första station för ultrasnabb laddning i Malmö. Därmed erbjuder vi nu publik ultrasnabb laddning på centralt läge till ett lågt pris vilket är extra viktigt för elbilsägare utan tillgång till nattladdning och för kommersiella transporter som taxi, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

Med sina 20 laddpunkter fördubblar Nima utbudet av snabbladdare i Malmö. Dessutom kommer Nima i sommar att påbörja bygget av ytterligare 20 snabbladdare vid Topplocksgatan på Toftanäs.

Nima har som mål att göra det så enkelt som möjligt att ladda vid stationerna. Kostnaden är för tillfället 4,50 kr/kWh och betalas med ett betalkort direkt på en kortläsare på laddaren. Det är också möjlighet att ansluta sin bil till Autocharge genom Nimas mobilapp.

– Vi ser ett stort engagemang bland både Malmöbor och företagare att fasa ut bensin- och dieselbilar i stan och bidra till att uppnå våra högt ställda klimatmål. Med fler och snabbare möjligheter att ladda fordon underlättas det här ytterligare. Satsningen är ett viktigt steg mot en stad med friskare luft och mindre buller, säger Andreas Schönström, ordförande i tekniska nämnden i Malmö stad.

Nima Energy har idag totalt sju stationer i Sverige med totalt 84 laddpunkter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.