New York-polisen går över till elbilar – ska spara hundratals miljoner på bensinnotan

Polisen i New York ska nu börja patrullera med elbilar i den stora staden. Polisdistriktet NYPD har köpt in 100 stycken Ford Mustang Mach-E. Förra året hade NYPD en bensinnota på över en miljard kronor, övergången till eldrift kommer ge stora besparingar, enligt Carscoops

De första 24 elbilarna har redan levererats. De är fullt utrustade med all utrustningen som polisen behöver, inklusive blåljus. Poliserna får sedan genomgå en utbildning för att lära sig att hantera de kraftfulla elbilarna.

Poliskåren valde Mustang Mach-E GT som är den mest kraftfulla varianten med en totaleffekt på 360 kW (480 hk). Den klarar 0 till 100 km/h på 3,5 sekunder vilket är fullt tillräckligt för att hänga med buset.

Räckvidden är inget bekymmer. Ford Mustang Mach-E har en räckvidd på 435 kilometer vilket är fullt tillräckligt under ett skift. Bilarna rullar inte så långt under dagen och för det mesta är hastigheterna låga.

NYPD har idag har 30 000 bilar, och alla ska vara helt eldrivna till 2035.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.