Symbolen för New York: Staden får fler gula eldrivna taxibilar efter framgången med Tesla Model 3

Foto: Samsheffer/Instagram

I november förra året fick New York sin första gula Tesla Model 3-taxi efter att staden godkänt bilen som taxi. På det stora hela föll pilottestet väl ut. Det fanns visserligen en inlärningskurva både hos chaufförer och resenärer. Vissa chaufförer led av räckviddsångest och resenärer hade svårt att lista ut hur man öppnade dörrarna.

New Yorks taxibilar körs av privata åkerier som kör i staden på licens. Sedan dess har fler åkerier utökat sina fordonsflottor med Tesla Model 3. Efter påtryckningar från åkerierna kommer nu staden fatta beslut om att tillåta fler eldrivna taxibilar.

Både resenärer och taxichaufförerna uppskattar de eldrivna taxibilarna. Åkerierna märker också att det är enklare att stå emot konkurrensen från tjänster som Uber eller Lyft, skriver CNBC.

– När jag väntar på resenärer i taxikön går resenärerna till min bil istället för den som egentligen står på tur att ta upp resenärer, säger taxichaufför Vince Thomas till CNBC.

Till tidningen berättar också taxibolagschefen Savis Tsitiridis att bilarna kräver mindre underhåll och erbjuder bättre säkerhet. Bolaget kan begränsa hastigheten i bilarna, och med enpedalskörningen stannar bilen om föraren släpper accelerationspedalen.

Idag klubbar staden igenom det formella beslutet om att tillåta fler eldrivna taxibilar på stadens gator.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.