Nevs utvecklar självkörande elbils-taxi i Trollhättan

Nevs ska om ett och ett halvt år lansera en stor flotta av självkörande taxi-elbilar i Europa. Nevs arbetar tillsammans med startup-bolaget Auto X i Kalifornien som tagit fram en självkörande plattform byggd på artificiell intelligens.

Fordonet som ska användas utvecklas just nu av Nevs i Trollhättan. Det ska vara inspirerat av konceptet In Motion som visades upp under en elektronikmässa 2017.

De första testerna ska genomföras redan efter sommaren, och om de blir lyckade hoppas man ha bilarna ute på europeiska vägar redan i slutet av 2020.

– Auto X gör det möjligt för företag som Nevs att bli autonoma genom att skapa en ai-förare som är skräddarsydd för den plats där den ska navigera, säger Auto X grundare och vd Jianxiong Xiao

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.