NEVS kommer säljas i Sverige

NEVS logotyp, just denna pressbilden från NEVS är döpt till "NEVS Grill", är det grillen på nya bilen?

Elbilar från NEVS kommer säljas i Europa – det bekräftar NEVS. Det var igår som vi publicerade en påstådd läckt bild på nya elbilen från NEVS 9-3 som ska avtäckas i 7 juni på ett event i Peking, Kina.

Huruvida bilderna är äkta, är omdiskuterat, och den väckte diskussioner på vår Facebook-sida. Bilderna visar en bil som idag känns som en föråldrad Saab 9-3 utan grill.

Mattias Bergman, VD NEVS. Foto: NEVS

Mattias Berg, VD på Nevs har pratat med Sverige Radio P4 Väst, och säger följande om bilen som ska visas upp i juni:

– Det handlar dels om en konceptbil (prototyp) av företagets första elbilsmodell och dels om en konceptbil av nästa generations modeller.

Bilen vi kommer få se i juni kommer inte vara färdigutvecklad, rent utseendemässigt. Kina är en prioriterad marknad för NEVS, men under 2018 kommer vi kunna förvänta oss en liten skara NEVS 9-3 i någon form i Europa och Sverige också, enligt Bergman.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.