Nevs Emily GT är elbilen som inte blev verklighet – men det finns 6 stycken

I början av året gick Nevs omkull och lade sin verksamhet i vila. Under årens gång har företaget bland annat försökt att återlansera Saab som elbil, men på senare tid låg fokuset på robottaxis och teknik kopplat till eldrift.

Det är i alla fall vad man gett sken av. Men i samband med konkursen upphörde också sekretessen och reklambyrån Plint kan du avslöja att man faktiskt varit högst insatta i utvecklingen av en elbil hos Nevs.

Under största hemlighetsmakeri började Nevs i december 2019 ta fram en elbil. Den fick namnet Nevs Emily GT och kunde klara 0 till 100 km/h på 3,2 sekunder med en räckvidd på imponerande 100 mil, enligt Feber.se.

Det primära syftet med Emily var att demonstrera fördelarna med att använda ”in-wheel”-motorteknik. I det här fallet satt det fyra individuella motorer i varje hjulhus. Det var det som gav den ohämmade prestandan.

Visst finns det lite Saab över formerna?

De interiöra bilderna visar en avskalad och minimalistiska kupé, med lugna material och en central vertikal pekskärm. Stolarna är sportiga med en futuristisk och bokstavligen luftig design.

Plint fick uppdraget att dokumentera utvecklingen, redan från start och följde sedan med projektet under den nio månader långa utvecklingsstiden. Hösten 2020 körde den första färdiga Emily GT på testbanan.

Hela arbetet finns dokumenterat av Plint och nu har man delat med sig av i en serie bilder och filmer från tiden.

Enligt lokaltidningen TTELA finns det stycken kördugliga prototyper. Projektet är i och med konkursen nedlagt, men till salu för den som vill återuppliva drömmen.

Fler bilder och filmer finns hos Plint.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.