Naturskyddsföreningen kräver stopp för fossila bränslen till 2030

Naturskyddsföreningen vill förbjuda försäljningen av fossila drivmedel helt till 2030. 

– Det är absolut nödvändigt. Förbränning av fossila bränslen måste upphöra det här decenniet, säger Josia Hort, jurist vid Naturskyddsföreningen till TT

Regeringens utfasningsutredning föreslår ett nollutsläppskrav för nya personbilar till 2030 med mål att transportsektorn ska vara fossilfri till 2040. Föreningen menar att mer drastiska åtgärder behövs för att nå målet. 

Naturskyddsföreningen ser inga hinder att förbjuda förbränningen av fossila bränslen i industrin. Flera medlemsländer har kunnat förbjuda förbränningen av kol. Däremot kommer det krävas ett godkännande av EU-kommissionen för att förbjuda fossila drivmedel. 

Sverige skulle inte vara ensamma att välja en sådan här restriktiv väg står det att läsa i artikeln från TT.  Flera länder vill ha strängare krav än de som ryms inom gränserna EU antagit. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.