Ny elbil: Renault Twingo ZE – dissar dock Sverige

Efter Renaults succé med småbilen Zoe lanserar nu den franska biltillverkaren nästa elbil. Det gör man i form av en eldriven Twingo. Renault beskriver nya Twingo ZE som nästa elbil för stadsbon. Vi kan se att den exempelvis kan utmana småbilar som Volkswagen e-Up!

Renault Twingo ZE har ett batteri på 22 kWh vilket ska ge en räckvidd på 180 km enligt WLTP. Om man aktiverar eko-läget ska den dock klara 215 km. Bilen är bakhjulsdriven och drivs framåt av en motor på 82 hästkrafter.

För första gången har Renault ett vätskekylt batteri i en elbil, vilket kan ge kunskap för Renaults framtida elbilar. Men någon riktigt snabbladdning har inte bilen. Bilen kan laddas upp till 22 kW vilket ger omkring 80 km på en halvtimme – eller fullt batteri på 1,5 timmar.

Tidningen Vi Bilägare har fått bekräftat från Renaults svenska presschef Karin Lyrborn att modellen inte kommer säljas till svenska köpare. Renault Twingo med förbränningsmotor säljs inte i Sverige, och därmed är det inte heller aktuellt för elversionen. Hemma i Sverige fokuserar man istället på Renault Zoe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.