Nästa elbil från Xpeng kan bli en elsuv – visar teaserbild

Kinesiska elbilstillverkaren Xpeng förbereder sig för att visa upp en helt ny elbil. Idag får vi se en första teaserbild. Premiären kommer sedan antagligen att ske på bilmässan i Guangzhou den 19 november.

Det blir Xpengs fjärde elbil. Sedan tidigare har man lanserat elbilarna suven G3 och och sedanen P7 samt nyligen också presenterat en mindre sedanmodell vid namn P5. De två förstnämnda är två modeller som gjort intåg på den Europeiska marknaden genom lansering på den norska marknaden.

Xpeng har inte delat med sig av några fler detaljer förutom bilden. Enligt kinesiska medier så är förväntningen att den kommer att bygga på samma plattform som Xpeng P7. Samma källa säger också att den antagligen får namnet Xpeng G9 och kommer att lanseras mot slutet av 2022.

Xpeng siktar på en expansion ut i Europa. När Xpeng kommer till Sverige är däremot ännu inte officiellt bekräftat.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.