Nästa elbil från Volvo visas upp den 2 mars 2021

Volvos vision om att ladda direkt från lyktstolpen.

Volvo har precis börjat få ut sin nya elbil Volvo XC40 Recharge på de svenska vägarna. Ungefär 400 stycken har satts i trafik i Sverige enligt de senaste registreringsuppgifterna.

I planerna finns det ytterligare elbilar på gång. Volvo har lovat minst en ny modell om året framöver. Nästa modell kommer Volvo att visa upp den 2 mars, enligt Automotive News. Den nya elbilen kommer använda CMA-plattformen, vilket är samma plattform som Volvo XC40 och Polestar 2 bygger på.

Automotive News som pratat med Volvochefen Håkan Samuelsson rapporterar om att han fortfarande är väldigt hemlighetsfull. Den nya elbilen från Volvo kommer dock ha en mer ”strömlinjeformad kaross” än XC40.

– Vi kommer inte att lyfta på locket något mer förrän vi visar bilen, men jag lovar dig att det kommer att bli en mycket snygg bil, ska Samuelsson ha sagt enligt tidningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.