Nästa elbil från Mercedes blir en kompakt SUV – med 40 mils räckvidd

Efter lanseringen av den stora SUV:en Mercedes EQC, och ett uttalande om att man inte kommer satsa vidare på förbränningsmotorn teaser Mercedes nu ytterligare en elbil. Bilen ser vi i bakgrunden på bilden ovanför.

Den nya elbilen har fått namnet Mercedes EQA och är en SUV i storlek med bilar i GLA-klassen. Den kan säkert bli en utmanare till Volvo XC40 Recharge.

Premiären kommer att ske någon gång under 2020. EQA kommer utrustas med ett batteripaket på 60 kWh, och få en räckvidd på omkring 400 km. Snabbladdning på 10 minuter ska ge en räckvidd på 100 km. Det är troligt att bilen också kommer få trådlös laddning, uppger tyska tekniksajten t3n.

Nedan finns en bild på när EQA lanserades som ett koncept för två år sedan. Mycket har hänt sedan dess och dagens prototyp liknar med stor sannolikhet produktionsbilen desto mer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.