Nästa elbil från Hyundai blir IONIQ 6 – inspirerad av 1920-talet

I samband med den pågående bilmässan i München berättar Hyundai på hur man ska nå sitt framtida mål om att bli helt klimatneutrala till 2045. Den innefattar bland annat fler bilar med nollutsläpp. Till 2040 räknar Hyundai med att 80 procent av företagets försäljning ska bestå av helt utsläppsfria bilar.

Senaste tillskottet är Hyundai IONIQ 5 som nu under hösten börjat nå de första kunderna. Nästa modell från märket blir Hyundai IONIQ 6. Modellen bygger på konceptet Prophecy som Hyundai visat upp tidigare (bild ovan). Lanseringen kommer att ske under 2022.

Enligt Hyundai ska modellen fokusera på ”specialanpassade, miljövänliga lösningar som skall kunna tilltala alla livsstilar”. Formerna på IONIQ 6 är betydligt mjukare än de hos IONIQ 5. Inspirationen ska komma från 1920- och 30-talets veteranbilar med slank och kupélik design.

En annan viktig del är V2G-teknik där elbilar kan skjuta tillbaka energi till elnätet. Det gör att elbilen kan fungera som en elreserv och tillföra energi till kräftnätet vid behov under höga belastningar. Målsättningen är att alla framtida elbilsmodeller från Hyundai ska ha stöd för V2G.

Hyundai satsar också på batteriåtervinning och att ge uttjänta batterier ett andra liv i energilagringssystem. Planen är att testa en mindre anläggning i Tyskland under det kommande året.

Det kommer så klart också fler elbilar. Efter IONIQ 6 kommer IONIQ 7 i form av en större SUV. Hyundai har tidigare bekräftat att den kommer lanseras omkring 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.