Nästa elbil från Hyundai är en liten CUV – kanske till Sverige som i20?

Bild: Motor1

Hyundai har knappt hunnit lansera Hyundai Kona Electric som mottagits med öppna armar världen över innan man presenterar ett nytt koncept på nästa elbil. Det är i samband med Sao Paulo Motor Show i Brasilien man visat upp konceptet Saga EV, skriver InsideEVs.

Saga EV sägs förhandsvisa HB20X som är den brasilianska versionen av Hyundai i20 Active. Initialt är bilen avsedd för den Brasilianska marknaden med lansering så snart som 2019 enligt medier i Brasilien. Om  steget till att elektrifiera den svenska motsvarigheten Hyundai i20 Active är långt borta återstår dock att se.

Saga EV är utrustad med samma drivlina som Hyundai Kona Electric, alltså en 64 kWh-batteri och en elmotor på 150 kW. Den ska kunna snabbladdas till 80% på 54 minuter och ha en räckvidd på 470 km. Det borde således vara en väldigt effektivt liten elbil.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.