Nästa elbil blir en liten Mustang Mach-E i samarbete med VW

Pressbild: Ford

Efter lanseringen av elbilen Mustang Mach-E kommer nu rykten om nästa elbil från Ford. Det blir enligt uppgifter till brittiska AutoExpress en mindre crossover med Mustang-känsla. Modellen ska tas fram i samarbete med Volkswagen.

Det var i somras som Volkswagen och Ford ingick ett samarbete där man ska dela elbilsplattform. Den nya elbilen från Ford kommer vara baserad på Volkswagens MEB-plattform uppger källan.

När man ingick samarbetade lovade Ford att bygga minst en helt eldriven bil för den europeiska marknaden med leverans 2023. Målet är att sälja över 600 000 MEB-baserade elbilar under de kommande sex åren.

AutoExpress tror att modellen kommer att kvala in sig någonstans mellan Volkswagen ID.3 och kombin Volkswagen ID.4 i storlek.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.