Nästa BMW 5-serie kommer som elbil – se den tidiga prototypen med 720 hästkrafter

För drygt ett år sedan visade BMW upp en elektrisk testbil baserad på BMW 5-serie. Elbilen dubbad till Lucy var utrustad med tre motorer som producerade otroliga 720 hästkrafter. (Se videon längre ner i artikeln)

Nu bekräftar BMW att 5-serien faktiskt kommer som elbil, skriver Carscoops. Elbilen blir en del i BMW:s satsning Power of Choice, där man erbjuda att välja mellan fyra olika drivlinor: bensin, diesel, laddhybrid och elbil. I satsningen ingår också nästa genrations 7-serie som blir först ut, följt av 5-serien och X1.

Sannolikheten att produktionsversionen får samma galna prestanda som testbilen Lucy är nog obefintlig. Se den galna åkturen i Lucy nedan:

Även om prestandan inte når produktionsversionen så gör tekniken det. Lucy är nämligen byggd med batterier och elmotorer ämnade för framtidens eldrivna modeller från BMW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.