Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

När Volkswagen-chefen åker på bilsemester blir det med Volkswagen ID.3

Fördelen med att vara högt uppsatt chef inom Volkswagen är att man kan ta en Volkswagen ID.3 till bilsemestern. Det gör företagets Vd Herbert Diess när han nu åker på bilsemester med dottern till Italien.

– Att åka på semester med elbilen, går det? Jo det går! Jag hämtade upp en bil i ID.3 popup-butiken i München till sommarsemestern till Italien med min dotter Caro, skriver Herbert på sin LinkedIn.

Herbert skriver vidare att körningen officiellt räknas som en provkörning. Det betyder också att han som chef måste testa bilen. All data kring körningen sparas och kommer sedan analyseras av tekniker.

– Jag har fått höra att detta göra vissa kollegor på Volkswagen nervösa, när jag personligen testar bilen så intensivt under två veckor. Men jag känner mig lugn. Teamet bakom ID.3 har gjort ett mycket bra jobb, skriver han.

Ett par timmar senare kom en uppdatering. Då hade Herbert och dottern anlänt till sin destination i Italien.

– Trots den den täta och hektiska semestertrafiken var resan mycket trevlig. Folk är väldigt nyfikna, många har inte sett ID.3 live ännu. Vi kom fram till vår destination som planerat, skriver Herbert.

De första leveranserna av Volkswagen ID.3 vara tänkta att starta nu i sommar. Mjukvaruproblemet försenade dock lanseringen till september i höst.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Amerikanska startupbolaget Rivian hårdtestar just nu sin pickup inför lanseringen nästa år. I en ny video får vi följa med ut i den stekheta...

Eldrift

Elon Musk har under de senaste veckorna börjat hajpa Teslas nästa stora event Battery Day allt mer. För en liten dryg vecka sedan gjorde...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons